Salma Hayek Kimdir? Aslen Nereli? Kaç Yaşında?

tarafından
385
Salma Hayek Kimdir? Aslen Nereli? Kaç Yaşında?
Salma Hayek Kimdir?

Salma Hayek Hakkında merak edilen; kaç yaşında? gerçek adı ne? nerede doğdu? Sevgilisi var mı? Salma Hayek aslen nereli? tüm soruların cevaplarını ve ayrıca Müzik kariyeri,hayatı ve biyografisi bu makalede..

  • Ortalama Puan
    0.0

Salma Hayek Kimdir? Aslen Nereli? Kaç Yaşında?

Salma Hayek, 2 Eylül 1966 tarihinde Coatzacoalcos, Veracruz, Meksika’da doğmuştur. Babası Lübnanlı, annesi Meksikalıdır. Salma Hayek İspanyolca, İngilizce, Arapça ve Portekizce bilmektedir.

Salma Hayek Kimdir?

SALMA HAYEK KİMDİR?

2 Eylül 1966 tarihinde Coatzacoalcos, Veracruz, Meksika’da doğdu. Salma Hayek’in babası Lübnan asıllı zengin olan bir iş adamıdır. Selma Hayek’in annesi ise bir opera sanatçısı olan Diana Jimenez’dir. Hayek, lise eğitimi sonrası ‘Teresa’ isimli bir operada oynayarak adını duyurmaya başladı. Universidad Iberoamericana’da uluslararası ilişkiler eğitimi almaya başlayan Salma Hayek, Stella Adler’dan oyunculuk eğitimi aldı.

Selma Hayek 1993 yılında yönetmen Stella Adler tarafından keşfedildi ve pek çok filmde yer aldı, yönetmenlik yaptı.”El Coronel No Tiene Quien Le Escriba” filmi Salma Hayek’in yapımcılığını yaptığı ilk filmdir. Hayek, kendi yönettiği “The Maldonado Miracle” yapımıyla Emmy ödülü kazandı. Ünlü yıldız bu dönemde oldukça parlak bir dönem yaşadı.Salma Hayek, 002 yılında, “Frida” filmiye, En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday gösterildi. Salma Hayek2005 yılında Cannes Film Festivali’nde jüri üyeliği de yapmıştır.

2007 yılının Mart ayında Francois Pinault’un oğlu Henri Pinault ile nişanlandı.21 Eylül 2007’de de kızları Valentina Paloma Pinault’i dünyaya geldi.

Filmografi

  • Lonely Hearts, 2006
  • Paint, 2005
  • Sian Ka’an, 2005
  • Ask the Dust, 2005
  • Bandidas, 2005
  • After the Sunset – (Gün Batmadan), 2004
  • Once upon a time in Mexico – (Bir Zamanlar Meksika’da), 2003
  • Game Over – (Çılgın Çocuklar 3-D), 2003
  • Frida, 2002, Frida Kahlo rolünde
  • In the time of the butterflies – (Kelebekler Zamanı), 2001
  • Hotel – (Otel), 2001
  • Traffic – (Trafik), 2000
  • Living it up – (La Gran Vida), 2000
  • Chain of Fools – (Çılgın Kovalamaca), 2000
  • Timecode, 2000
  • Wild Wild West – (Vahşi Vahşi Batı), 1999
  • No one writes to the Colonel – (Albaya Kimseden Mektup Yok), 1999
  • Dogma 1999
  • The Faculty – (Fakülte), 1998
  • The Velocity of Gary, 1998
  • 54, 1998
  • Breaking Up – (Aşkın Sınırları), 1997
  • The Hunchback – (Notre Dame’in Kamburu), 1997
  • Fools Rush In – (Ahmaklar Acele Eder), 1996
  • Fled – (Kaçaklar), 1996
  • From Dusk Till Dawn – (Gün Batımından Şafağa), 1996
  • Fair Game – (Dürüst Oyun), 1995
  • Four Rooms – (Dört Oda), 1995
  • Desperado, 1995
  • Midaq Alley – (Midaq Sokağı), 1995
  • Roadracers, 1994
  • Mi vida loca – (Çılgın Yaşamım), 1993

Aldığı Ödüller

Oskar ve Altın Küre ödüllerine aday gösterildi.( Frida filmi için)

Salma Hayek Kimdir?

Bir önceki yazımız olan Akın Akınözü Kimdir? Aslen Nereli? Kaç Yaşında? başlıklı makalemizde Akın Akınözü kaç yaşında, Akın Akınözü kimdir ve Akın Akınözü ne iş yapar hakkında bilgiler verilmektedir.